грижа-за-кожата

Как да усъвършенствате грижата за кожата си?

Добре поддържаната кожа е привлекателна и излъчва увереност, младежки вид и красота, независимо от възрастта ви. Използването на крем за лицето време на време обаче не е достатъчно, за да запазите кожата си жизнена и млада. Необходимо е да изградите режим, който да спазвате ежедневно.

Може да ви звучи като прекалено много усилия, но не забравяйте, че грижата за кожата е един от полезните навици за красота, в който си струва да инвестирате времето си. Ако сте решили, че началото на новата година е най-доброто време да започнете да се грижите за своята кожа, ето няколко съвети, които ще са ви от помощ:

Познавате ли кожата си достатъчно добре?

За да изберете продукти, които ще се отразят добре на здравето на кожата ви, то първо трябва да я познавате достатъчно добре. Всяка кожа е индивидуална, но въпреки това може да бъде причислена към някой от следните типове:

  •  Нормална кожа – казано накратко това е кожа, която не е суха, но едновременно с това и не се омазнява. Добре балансираната кожа обикновено е рядкост, тъй като заради различни вътрешни и външни влияния, в някакъв момент тя започва да клони повече към някой от другите типове.
  • Суха кожа – ако усещане неприятно опъване, зачервяване и по кожата ви се появяват лющещи се участъци, то вашия тип кожа е суха. Обикновено при нея, несъвършенствата като пъпки и черни точки са по-рядко явление, но липсата на достатъчно хидратация е предпоставка за по-ранното появяване на фини линии и бръчки.
  • Мазна кожа – в много случаи мазната кожа е проблемна и се характеризира с прекомерно отделяне на себум, което от своя страна води до големи пори, черни точки и акне. Мазната кожа изисква използването на подходящи продукти, които да поставят под контрол несъвършенствата.
  • Комбинирана кожа – в едни участъци от лицето, кожата е суха,  а в други се омазнява. Грижата за нея понякога е предизвикателство, тъй като трябва да се борите едновременно с недостатъците както са сухата, така и на мазната кожа.

След като знаете това, задължително е да се насочите към подходяща козметика, която да е предназначена за вашия тип кожа. Използването на неподходящи  или твърде агресивни продукти може да доведе до увреждане на кожата, така че бъдете внимателни.

Създайте режим и го спазвайте

Рутината за почистване и грижа за кожата, може да включва множество продукти. Нашият съвет е да започнете с няколко основни и да не усложнявате режима си твърде много. Сред най-важните от тях са почистващ продукт – гел или пяна, който деликатно да отстрани замърсяванията.

Следващ в списъка е тоник – предназначен да балансира алкално-киселинния баланс на кожата, като я запази здрави и мека. Избягвайте тоници със съдържание на алкохол, защото той може има твърде пресушаващо действие.

Много важно е и откриването подходящ хидратиращ крем, чиято текстура и действие да бъдат съобразени с нуждите на вашия тип кожа.

За дамите във възраст над 25 години, добър съвет е да започнат използването на крем, предназначен за грижа в зоната на около очния контур. Кожата там е много по-фина и тънка и именно в този участък започват да се появяват първите признаци на стареене.

Не забравяйте кожата на тялото

Вашето лице винаги е на показ, но това не означава, че трябва да пренебрегвате останалото. Погрижете се за хидратацията на тялото, използвайте ексфолиант, за да премахнете повърхностния слой мъртви клетки и да възвърнете мекотата на кожата.

Когато купувате продукти за грижа за кожата, хитър трик е да изберете подаръчни комплекти, тъй като получавате повече продукти на по-добра цена – https://fragrances.bg/gift-sets-for-women

Научете още: ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА COVID-19 ТЕСТОВЕТЕ

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!