андрогенна-активност

Андрогенна активност на спортните стимуланти

С други думи, оказва се, че всички така наречени „андрогенни“ проблеми на тестостерона възникват, защото той частично се превръща в DHT?

По принцип да, но не бива да се бърза и да се потискат такива трансформации с помощта на 5-а-редуктазни инхибитори.

В хода на практическите изследвания беше установено, че ако пиете Стромба едновременно с инжекции с тестостерон, ефектът от тестостерона значително ще се увеличи.

Причината за това е, че DHT има положителен ефект върху централната нервна система и освен това се оказа, че дихидротестостеронът не е нищо повече от … антиестрогенно лекарство!

DHT не само намалява активността на естрадиола в тъканите, но също така влияе на скоростта на превръщане на тестостерон в естрадиол чрез инхибиране на ароматазната активност (също и надолу).

Но това не е всичко: използването на трансдермален крем, който съдържа дихидротестостерон като активна съставка, дава възможност за борба с гинекомастията (това се отнася само за всички стадии на заболяването, с изключение на напредналите).

Тестостерон – като се има предвид, че част от тестостерона се превръща в дихидротестостерон, става очевидно, че стероидът трябва да проявява андрогенен капацитет.

Това всъщност е така: употребата на тестостерон е придружена от такива странични ефекти като акне (не всеки има), повишен растеж на космите по тялото и лицето и повишено либидо. Същото важи и за метилтестостерона.

Производни на дихидротестостерон

В поредицата анаболни стероиди има лекарства, които са производни на дихидротестостерон.

Те включват: местеролон, дростанолон, метенолон и станозолол. Логично е да се приеме, че всички тези лекарства имат изразени андрогенни свойства. Това обаче е вярно само отчасти.

Тяхната обща черта, така да се каже, наследена от „родителя“, е относително слаба активност в мускулните влакна. Местеролон и дростанолон, както и дихидротестостерон, се дезактивират в резултат на действието на 3-а-хидростероида.

Станозололът се справя малко по-добре. В по-малка степен всичко казано се отнася за метенолол – от всички изброени вещества той се държи най-добре в мускулните клетки. Въпреки това, андрогенната активност изобщо не е характерна за него.

Стaнозолол (в по-голяма степен, разбира се, през устата) може да доведе до повишен растеж на клитора при жените. В някои случаи това е причината за появата на акне (това се отнася само за случаи на орална форма и при приемане на високи дози от лекарството), обаче, никакъв друг признак не може да бъде приписан на „андрогените“.

От андрогенната активност местеролонът може да се нарече само, че в доста голям брой случаи той повишава либидото. Всъщност това е всичко. Въпреки че, подобно на DHT, местеролонът има антиестрогенна активност.

Дростанолонът също има антиестрогенна активност, макар и в по-ниска степен. В допълнение, това води до повишаване на либидото, а и е в състояние да провокира увеличаване на растежа на космите по тялото и лицето, има изключително благоприятен ефект върху централната нервна система (ако се използва, времето за възстановяване значително намалява). Строго погледнато, това е дростанолон, единственото DHT производно, което може да се счита за „андроген“.

Други спортни стимуланти

Съществува мнение, че тренболонът също е мощен „андроген“, но ако разгледате този проблем в детайли, се оказва, че не е съвсем така. В простатата, скалпа и тялото лекарството е много слабо.

По време на приложението му не се наблюдава нито засилено окосмяване по тялото и лицето, нито плешивост, нито акне. Освен това, тъй като тренболонът притежава, макар и не най-силно изразена, но все още проявяваща гестагенна активност, той е способен да отслаби либидото до известна и понякога много значителна степен.

Туринабол повишава либидото в по-голяма степен. Това са всички андрогенни свойства, които той притежава.

Андрогенната активност не се наблюдава при: норетандролон, нандролон, оксиметолон, оксандролон, флуоксиместерон.

С право метандростенолон може да се припише към андрогените: той причинява повишаване на либидото, води до акне и провокира повишен растеж на космите по тялото.

РЕЛАКСАЦИЯ (ОТПУСКАНЕ) В ПОЛЗА НА ЖЕНАТА

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!