маркетинг

Топ съвети за успешна маркетингова стратегия за хотели

Хотелът ви може да има чудесно местоположение, комфортно настаняване, меню с различни ястия с вкусна храна, съвременни удобства, специален набор от служители, но това не означава нищо без една добра маркетингова стратегия, която да каже на хората за всичко, което предлагате.Уебсайтът и рекламата са нещо, без което не можете. Ето и някои съвети, с които да постигнете бизнес целите си.

Инвестирайте в уебсайт за вашия хотел

В днешно време всеки упражнява привилегията да намери информация, преди да направи сделка за покупка. Когато разполагате с информативен, добре проектиран, оптимизиран със SEO уебсайт, вие сте готови да създавате онлайн кампании, така че хората да ви намират по-лесно.

Уебсайтът трябва да съдържа подробно описание на хотела, данни за контакт, тарифни ставки и цени, информация за удобствата и съоръженията, които предоставяте, както и фото галерия с изображения с добра резолюция.

Създаването на уебсайт може да ви звучи като нещо много скъпо, но не можете без него, като се има предвид как еволюира консуматорството. 

Ако търсите доверен партньор за изработка на уеб сайт, вижте повече тук: https://upguest.bg/uslugi/web-design-poddrujka/.

SEO опитмизация на сайта

В допълнение към създаването на уебсайт, трябва да се уверите, че той е оптимизиран за търсачки. Всъщност „SEO“ (search engine optimization) трябва да бъде крайъгълният камък на всички ваши онлайн маркетингови усилия.

За да оптимизирате уебсайта, ще трябва да направите задълбочено проучване на ключови думи, за да разберете какво точно вашите клиенти въвеждат или казват, когато извършват търсения.

Използвайте сезонни ключови думи

Когато управлявате хотел, обикновено посрещате по-голяма част от клиентите по време на празничния сезон. Така че, когато правите проучване на ключовите думи за всичките си онлайн реклами и другото съдържание на уебсайта, ще трябва да включите ключовите думи, които имат по-голям обем на търсене.

Планирайте календара на ключовите думи и редовно проследявайте ефективността им, за да можете да се възползвате от тях, когато достигнат своя връх.

Създайте блог за уебсайта на вашия хотел

Хотелът е многостранно заведение за услуги и имате множество теми, за които можете да пишете в един блог. Като експерт по теми като пътувания, храна и туризъм, вашият хотелски блог може да обхване голям брой ключови думи, за да привлече вниманието на широка аудитория. Освен това създаването на блог също ще увеличи авторитета на домейна на вашия уебсайт.

Отзиви

Отзивите са гласът на клиента и това е нещо, абсолютно необходимо за вашия хотел, посочват специалистите от UPguest. След като вашият бизнес е включен в основните онлайн директории, вие непременно ще получите отзиви. Трябва да се уверите, че сте отговорили на всички коментари, били те положителни или отрицателни.

Създайте страница в Google My Business (GMB) за вашия хотел

За всеки бизнес, който се опитва да изгради онлайн присъствие, трябва да има обява в Google My Business. Това е нещо, което определено ще ви помогне. Колкото повече присъствие в интернет – толкова повече очи ще бъдат насочени към вашия бизнес.

Създайте бизнес страница във Facebook

Бизнес страница във Facebook е един чудесен начин да осигурите на хотела си по-голяма видимост в мрежата. Социалната медия все пак има огромна аудитория от два милиарда потребители и няма как да сбъркате, ако инвестирате усилията си за маркетинг чрез бизнес страница във Facebook.

Имайте предвид, че Facebook е оборудван с няколко инструмента за ангажиране на аудиторията. Можете да създавате публикации с различни мултимедийни елементи, да провеждате анкети, да подсилвате публикации, да създавате насочени реклами, да създавате събития и още, и още.

Важно е обаче да знаете какво правите и да го правите с желание. Е, готови ли сте да завладеете бизнес света с вашия хотел?

Може да ви хареса още: ПОЛЗАТА ОТ ДОСТАВКА НА ЦВЕТЯ С ОНЛАЙН ПОРЪЧКА

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!