електрически-скутер

Няколко причини да изберем електрически скутер за придвижване

През 2021 година е жизненонеобходимо все повече и повече да говорим за опазване на околната среда и за начини да намалим въглеродния отпечатък на човечеството върху планетата. Без съмнение, един от най-добрите, а и удобни подходи за това е преминаването към електрически транспорт.

Може би сте забелязали стотиците скутери по улиците на големите градове по света, включително и в европейски столици като София. Тази тенденция е повече от чудесна и тя трябва да продължи, ако наистина обичаме и държим на мястото, на което живеем.

Ето няколко причини да изберем електрически скутер за придвижване из града и да се сбогуваме със стария конвенционален автомобил, който вреди на всичко около себе си.

Нов, алтернативен начин на транспорт

Преди електрическите скутери имаше велосипеди, скейтбордове и други подобни возила, но те не бяха толкова ефективни. Както много ваши близки и познати могат да ви потвърдят, тези скутери могат да пътуват до местоназначението си доста по-бързо от гореспоменатите устройства, като някои тях имат способността да се движат със скорост до 25 км / ч.

Тези превозни средства бързо се превръщат в едни от любимите на хората, които искат да поемат контрола върху собственото си време за пътуване. И да оставят здрава и чиста планета за поколенията след себе си.

Лесна преносимост

Повечето електрически скутери като тези, продавани на Е-point.bg, са сгъваеми и преносими.

Могат да бъдат винаги с вас, както и да ги съчетавате с различни видове транспорт – обществен или с вашия автомобил.

Също така, лекотата на преносимост на скутера наистина го прави много удобен за пътуващите.

Безопасност

Електронните скутери могат законно да се използват навсякъде. Все пак вземете под внимание ограниченията на скоростта и пешеходците, когато карате. Добре е да имате предвид и местните регулации, защото всяка държава третира тези превозни средства по различен начин.

Друг плюс е, че скутерите не развиват толкова висока скорост, не са така масивни и по-рядко се блъскат едни в други, за разлика от традиционните автомобили. Така биха могли да бъдат спасени десетки животи годишно…

Много възможности за избор

Електронните скутери се предлагат в различни размери и видове, вариращи от леки варианти до такива със седалки и повече екстри. Това е страхотно, защото можете лесно да намерите модел, който перфектно да отговаря на вашите индивидуални нужди.

Еко

Електрическите скутери не използват каквото и да било гориво за задвижване на своите двигатели. Те не генерират парникови газове като машините, които използват бензин и други опасни за околната среда течности.

Избирайки да карате електрически скутер по улиците на града, вие допринасяте за едно по-добро настояще и бъдеще за всички нас.

Минимална поддръжка

Повечето от екологичните скутери на пазара не изискват сложна и непрекъсната поддръжка. Всичко, което трябва да направите, е да спазвате инструкциите за употреба.  

При някои модели се използват твърди гуми, за да се сведат до минимум шансовете да се спука такава. Основната поддръжка като затягане на винтове и регулиране на спирачните накладки може да се извърши лесно от уюта на вашия собствен дом.

Не е нужно да имате знанията на механик, трябва просто да бъдете добре информирани и внимателни.

Паркирането вече не е проблем

Повечето такива превозни средства могат да се похвалят с компактен дизайн, което ги прави невероятно лесни за пренасяне. Те могат да се побират дори в тесни пространства или малко по-големи чанти.

Компактният дизайн на тези електронни скутери дава на собствениците им повече възможности от обикновено, когато става въпрос за паркиране или съхранение. По този начин вече няма да закъснявате за театралната постановка, търсейки цяла вечер място, на което да паркирате колата си.

Удобство, ниски разходи, екологичност… какво повече би могъл да иска човек? Разберете повече за новите модели тук.

Може да ви е интересно ще: КАК ДА ПОПРАВИМ СЧУПЕН ЕКРАН НА ТЕЛЕФОН?

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!