счупен-екран-на-телефон

Как да поправим счупен екран на телефон?

Всички сме били в подобна ситуация. Само секунда невнимание е нужна, за да се изплъзне телефона ви и да падне на земята. В такава ситуация сякаш на забавен кър устройството лети надолу, а вие затаявате дъх и се надявате последствията да не са сериозни. В някои случаи може да сте късметлии и да се разминете с микроскопични надрасквания, едва забележими с просто око. За съжаление обаче, много често изпускането на телефона може да доведе до счупен екран. Затова в следващите редове сме подготвили няколко полезни и съвети как може да поправите счупен екран на телефон.

Оценете колко точно е сериозно положението

Преди небрежно да вдигнете устройството от земята и да го върнете обратно в джоба си, разумна идея е първо да проверите колко сериозно е било падането. Огледайте добре телефона и ако няма сериозни поражения, може да си отдъхнете. Ако обаче екрана е счупен и са се образували значителни пукнатини по стъклото, време е за действие.

Първата задължителна стъпка е да направите архив на всички по-важни файлове, като снимки, видеа и текстови документи, които искате да запазите. Не е изключено при такъв тип повреда съвсем скоро тъч скрийнът да спре да работи или дори целият екран. Навременното създаване на архив ще ви гарантира, че няма да изгубите важна информация от телефона си.

Идва време за поправка и ремонт – можем ли сами?

В интернет пространството се тиражират множество различни трикове и съвети как може сами да поправите счупения екран на телефона ви. Някои от тях са по-надеждни, други по-скоро служат, за да закрепите временно положението и да предотвратите по-нататъшно напукване.

Един от много бюджетните и лесни варианти, които бихте могли да пробвате, е да залепите екрана с обикновено прозрачно тиксо за опаковане. По всичко личи, че този трик работи, но трябва да знаете, че това е временно решение, което няма да накара пукнатините от екрана магически да изчезнат, но поне ще задържи парченцата стъкло на място и ще ви предпази от това да се порежете, докато се опитвате да напишете sms или да се обадите на приятел.

Друг много сходен начин е като вместо тиксо, поставите стъклен протектор. Обикновено е добра идея да сложите такъв тип протектор на телефона си, преди екрана вече да е пострадал. Добавянето на протектор след това, ще помогне да задържите положението, докато дойде време да смените екрана или да си вземете нов телефон. Ако сте в търсене на подходящ протектор, в Megacases.bg ще откриете голямо разнообразие от аксесоари за телефони.

Сменете екрана на телефона

Най-доброто решение в такава ситуация обикновено е да смените изцяло екрана на телефона ви. Ако сте достатъчно смели, бихте могли да опитаме сами, като преди това гледате поне няколко клипа онлайн как може да го направите. Също така, ще ви се наложи да откриете подходящ екран, с който да замените счупения. За да върви работата гладко, ще имате нужда и от специални инструменти.

Ако нямате предишен опит, препоръчваме ви да се доверите на експерти в поправката на телефони, които да извършат тази услуга за вас. Иначе рискувате да нанесете допълнителни щети и да се наложи да инвестирате в нов телефон още сега.

Четете още за: ТЕХНИКИ, С КОИТО КИЛИМЪТ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ДЪЛГИ ГОДИНИ

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!