фото

Фотограф за кръщенета

Когато наближи кръщенето на нашето дете, със сигурност желаем да увековечим този незабравим ден. Можем да постигнем това чрез намирането на първокласен фотограф за кръщенета. Как обаче да намерим такъв?

Е, има множество фотографи на пазара. Това обаче не означава, че всеки един от тях би бил отличен избор. На първо място трябва да търсим качество. За да се уверим в качеството е нужно да поискаме да видим професионално портфолио, най-добре с примери от снимки на предишни кръщенета. Това ще ни позволи да видим как фотографът се справя с работата си, дали техниката и стилът му ни допадат и дали ще си паснем с него.

Разбира се, трябва ни професионален фотограф, който има натрупан опит зад гърба си. Така той ще може бързо и отлично да реагира на всяка нововъзникнала пречка, отлагане, промяна на плановете. В деня на кръщенето могат да изскочат различни забавяния, промени и пречки. Първокласният фотограф знае как да се справи с тях и как да работи съгласно най-добрите си практики.

Фотографът трябва да разполага с качествена апаратура. Това включва не само фотоапарати, но и различни обективи и лещи. Ако те са налични, той може да ви осигури различни ефекти, докато заснема кръщенето. Разбира се, не можете да проверите лично дали притежава отлична апаратура. Това обаче ни връща към предишен момент от статията – портфолиото. Ако фотографът не разполага с добра апаратура, това ще си проличи в снимките му. Затова ги разгледайте добре преди да направите решението си.

Договорете се за реалистичен срок, в който снимките да бъдат проявени и изпратени. Не е реалистично да очаквате, че те ще са готови след два-три дни. В някои случаи може да получите 10тина снимки след няколко дни, а останалите – след месец, че и повече. Това е така, понеже фотографите често са заети с множество ангажименти, а освен това им трябва и технологично време за редакция, подобряване и проявяване на снимките.

Да, трябва да поговорим и за цената. Може да ви е неловко да обсъждате финансовите аспекти, но това е елемент, който не бива да оставяте на самотек. Уточнете какво е включено в услугата, която закупувате. В някои случаи услугата включва само един фотограф, в други – двама и т.н. Разберете се за колко часа ангажирате вашия фотограф за кръщене, кой поема пътни разходи, нощувки (ако са нужни) и каква би била цената, ако имате нужда от допълнителни часове, в които фотографът да прави снимки.

Четете още: СЪВЕТИ ОТ RAYA TOYS ПРИ ИЗБОР НА ДЕТСКИ ТРИКОЛКИ

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!