интервю-за-работа

Интервю за работа: как правилно да подберете аксесоарите си?

Интервютата за работа са създадени, за да тестват уменията и квалификациите на потенциални служители, с цел да бъдат наети най-подходящите от тях. Въпреки това експертите по управление на човешките ресурси са категорични, че освен CV-то и професионалните ви качества, цялостната ви визия също може да окаже важна роля за това дали ще получите желаната позиция, или  повече изобщо няма да ви се обадят. В интернет ще откриете много статии посветени на това как да попълните CV-то си или какво облекло да изберете за работно интервю, но в следващите редове ще обърнем по-специално внимание на аксесоарите, тъй като те също имат голямо значение.

Отделете време да изберете подходящите аксесоари

Сигурни сме, че преди важно интервю ще отделите време да прегледате отново обвата за работата, CV-то и вероятно ще пробвате поне няколко различни тоалета, докато изберете най-подходящия. Съветваме ви да направите същото и с аксесоарите. Изборът им в последния момент може да доведе до това да прекалите или отделните елементи да не се съчетават добре помежду си.

Предварителният избор на аксесоари, ще ви помогне да се чувствате уверени, а също и да изглеждате като професионалисти докато разговаряте с представителите на компанията.

Аксесоари, които да избягвате

Подобно на облеклото, не всички аксесоари са подходящ избор за работно интервю. Да, те може и да изглеждат чудесно в ежедневния ви стил или за по-специално събитие, но помислете дали са подходящи за делова среда.

Един от тези аксесоари са шапките. Това включва плетени шапки, капели, бейзболни шапки и т.н. Освен, че закриват лицето ви, някои по-консервативни работодатели биха приели носенето на шапка на закрито за неуважително. Ако навън е студено и се налага да използвате този аксесоар, убедете се, че ще го свалите преди да ви поканят да влезете.

Сред аксесоарите, с които е по-добре да не рискувате, са и всякакви твърде масивни бижута – като дълги обеци с блестящи камъни, например. Те биха могли да отвлекат вниманието от вас самите, а също така са подходящ избор за други поводи.

Аксесоари, които могат да работят във ваша полза

На другия полюс са аксесоарите и бижутата, които ви помагат да изглеждате като професионалисти и допринасят за стилната ви визия. Ако изберете да носите бижута, сложете по-дискретни такива – малки обеци, нежно колие или гривна. Също така не прекалявайте с броя им, а добавете само бижута, които подхождат и допълват облеклото ви.

Очилата са още един от аксесоарите, които биха могли да работят във ваша полза. Доказано е, че хората, които носят диоптрични очила, подсъзнателно създават впечатление у събеседника си, че са по-интелигентни и знаещи. Така че може да ги сложите по време на интервюто, дори и да виждате добре и без тях.

Часовникът е още един аксесоар, който неизменно допълва по-най-добрия начин бизнес визията. Отново добър вариант е класически модел с изчистена визия, който не е прекалено масивен и натрапчив. Добрата новина е, че може да намерите разнообразие маркови дамски часовници онлайн, ако нямате подходящ модел в колекцията си: https://timedix.bg/women-s-watches.

Ако сте решили да направите покупка на часовник, то уверете се, че е оригинален. Репликите на известни марки само биха направили лошо впечатление, а също така далеч не предлагат същото качество. Вижте как да разпознаете дали един часовник е оригинален тук: https://timedix.bg/blog/kak-da-razberem-dali-edin-chasovnik-e-originalen/.

Накрая, но не и на последно място, изборът на парфюм. Той е един невидим аксесоар, който не е лошо да добавите. Но тук отново всичко трябва да бъде с мярка.

Накрая е важно да уточним, че изборът на аксесоари би могъл да варира в зависимост от вида на работата, за която кандидатствате. Ако например позицията е редактор на модно списание или актьор, препоръчително е да покажете повече от своята индивидуалност и в този случай приложението на общите препоръки, не би ви донесло същите резултати.

Може да ви хареса още: ЕСТЕСТВЕНА КОСА – ИЗТОЧНИК НА УВЕРЕНОСТ

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!