велоергометър

Велоергометър

Терминът „велоергометър“ всъщност се отнася до всеки тип неподвижен велосипед. Велосипедите за упражнения обикновено се намират в спортни зали, студиа за пилатес и здравни клубове, докато класическите велосипеди най-често се виждат по улиците с хора, които ги карат небрежно.

Това, което повечето хора не знаят, е, че всъщност има много малко разлики между двата вида велосипеди. И двата предлагат аеробни упражнения, които ще ви помогнат да постигнете фитнес целите си!

Велоергометър, или понякога наричан стационарен велосипед, е електрически велосипед, който използвате за тренировка у дома или в офиса. Може да се използва за кардио и мускулно изграждане, но има някои разлики между тях и класическите велосипеди. Най-важните от тях са липсата на съпротивление на вятъра и неподвижното положение. За разлика от карането на велосипед на равна повърхност, велоергометърът се контролира изцяло от това как го педалирате.

За да използвате велоергометри у дома, трябва да имате подготвено място със стабилност повърхност. Ще ви трябва равна повърхност, върху която да поставите велоергометъра, както и място някъде наблизо, където да го съхранявате, когато не го използвате.

По всяко време на годината колоезденето е от полза за вашето физическо здраве.

Разликата между велоергометър и класически велосипед се свежда до целта на тяхното използване. Велоергометър обикновено се намира в спортни зали, домове или фитнес центрове и се използва главно за кардио тренировки. Класическият велосипед може да служи като транспорт, също и за развлекателни дейности като колоездене или състезания.

Що се отнася до резултатите, има някои прилики между тези два велосипеда – и двете разновидности насърчават физическата активност, което води до здравословна загуба на тегло и повишаване на сърдечно-съдовото здраве, но има и разлики. 

Някои от разликите включват:

-Велоергометърът е неподвижен, така че не можете да отидете никъде, докато класическият велосипед е мобилен.

-Велоергометърът има по-голяма седалка и по-къси дръжки от класическото колело, което осигурява по-голям комфорт и по-малко стрес на гърба, ръцете и раменете.

Някои от приликите включват:

-И двата имат предавки, които ви позволяват да регулирате скоростта на педалиране.

-И двата разполагат с верига за захранване на педалите.

Може да ви хареса още: СЪВЕТИ ОТ RAYA TOYS ПРИ ИЗБОР НА ДЕТСКИ ТРИКОЛКИ

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!