секс-играчки

3-те най-големи заблуди относно секс играчките

Въпреки все по-разкрепостеното мислене на днешния сексуално активен потребител, все още в нечии умове са залегнали известни заблуди относно използването на секс уреди – как действат те и по какъв начин влияят на удоволствието и здравето.

Заблуда номер 1: Секс играчките ви карат да се вцепенявате и с това съсипвате секса за вас и вашия партньор.

Ако възприемате по този начин секс играчките, значи изхождате от тотално погрешна позиция. Те не са ваши заместители или причинители на нещо лошо – тъкмо напротив! Те са създадени за подобряване на сексуалния живот между двама. Секс играчките могат да бъдат полезен начин за разнообразяване и освежаване на партньорските сексуални преживявания. Много хора изпитват трудност за достигане до оргазъм без стимулация на клитора, например. В тези случаи, с леки или с по-интензивни вибрации, може да се помогне.

Заблуда номер 2: Секс играчките трябва да действат винаги успешно.

 Обикновено хората смятат, че силният вибратор и настроението са всичко, което трябва да се направи за жените, и че мъжете просто се нуждаят от проникване. На вибраторите се възлагат големи надежди – те винаги трябва да я карат да достигне до оргазъм. Да, но не се получава от първия път, нито дори всеки път. Удоволствието е нещо индивидуално за всеки човек. То се формира през целия живот на индивида от психологическите и физическите стимули, които карат мъжа или жената да се изявява сексуално.

Освен това, не всички харесват едни и същи неща. Телата и умовете на хората са различни и не всеки реагира идентично на един и същ вид стимулация. Всички хора са уникални и различни, но понякога това може да ги накара да се чувстват непълноценни, ако тялото им не работи така, както те смятат, че трябва. Това безпокойство, от своя страна, може да се превърне в „изключващо устройство“ за възбуда.

Не трябва да се забравя, че всяко ново усещане от секс играчка понякога изисква поне няколко опита, преди тялото да знае какво да прави с нея. Ако искате да опитате нещо ново, направете си няколко проби със съзнателни и целенасочени действия, използвайки различни видове стимулация, за да позволите на мускулите и мозъка ви да решат как се чувстват, за да пожелаят дадена играчка за секс.

Заблуда номер 3: Уредите за стягане на тазовото дъно и простатните стимулатори са за хора с проблеми.

Упражненията за стягане на тазовото дъно (т. нар. кегелни) могат да бъдат извършвани без усилия с помощта на вагинални и анални топчета. Не е нужно да има констатирано заболяване, за да бъдат използвани. Те, както и масажорите за простатата, не са предназначени само за родилки или за болни мъже и жени. Вибрациите за стягане на тазовото дъно, извършвани по всяко време, са идеалната превантивна мярка за предотвратяване на инконтиненция. Освен че могат да лекуват някои болестни състояния, тези уреди могат да направят оргазмите по-силни и да спомогнат за облекчаване на болки, ако ги има. Нещо повече – тонизираното тазово дъно може да допринесе за подобряване и на аналната игра, както и за по-мощна еякулация.

Може да ви хареса още: КАК ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА СИ?

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!