мотокари

Видове мотокари и как да изберете

Изборът на подходящ мотокар за нуждите на вашия бизнес не се различава особено от откриването на подходящ работник.

Преди да сключите сделката, трябва да сте сигурни, че той може да изпълнява задачите, които се изискват от него, няма да се срути под натиска на напрежението и че е достатъчно надежден, за да си върши работата качествено в продължение на години.

Ако и вие обмисляте покупката на мотокар, трябва да знаете какви са видовете мотокари според приложението им, за да сте наясно кой от тях ще е най-добрият избор във вашия случай. За да ви помогнем в следващите редове ще разгледаме 4 от най-популярните видове мотокари и за какви задачи са подходящи те:

  1. Противовесен мотокар

Това е типът машина, от която имате нужда, в случай че ще премествате много тежки товари. Това е възможно благодарение на плътната тежест в задния край на машината, която осигурява баланса при повдигане на товара с челните вилици.

Подходящи са за използване предимно на закрито и на гладки повърхности. Кабинатаа се върти напред-назад в зависимост от това как операторът натоварва товара им. Този тип са най-често използваните мотокари в складовете и те също се предлагат и модели с  три колела, които са по-полезни в по-тесни пространства.

  1. Ричтраци

Този тип мотокари се използват заради тяхната удължена височина на повдигане, което ги прави идеални в складове, където палетата се съхраняват едно върху друго и образуват висока кула. Те са създадени, за да позволят на оператора да се изправя по време на шофиране, което е идеално, когато работниците ви трябва да влизат и излизат от време на време. Ричтраците са най-често срещаният вид и се използват най-вече при изпращане на единични товари в един отсек. Идеални са за по-тесни пространства, а бонусът е, че могат да достигат товари на до 10 метра височина, помагайки максимално да усвоите складовото пространство.

  1. Bendi мотокари

Мотокарите Bendi са мотокари с много тесен коридор и понякога са известни като камиони Flexi в зависимост от производителя. Те се използват най-добре, когато основната ви грижа за съхранението на палети е спестяването на място, тъй като техният дизайн позволява те могат да постигнат далеч по-голяма плътност на съхранение от останалите видове. Техният кратък радиус на завъртане и способността да носят товари директно от стелажа ви позволяват да съхранявате повече стоки бързо и ефективно, вместо да се налага да зареждате и презареждате палети два пъти върху една и съща машина.

  1. Телескопични мотокари

Телескопичните мотокари се използват предимно в селскостопанското стопанство, а също и на строителни обекти, както и във всички други индустрии, които изискват повдигане на голяма височина. Тяхната единична телескопична стрела позволява по-голяма гъвкавост и мощност от повечето обикновени мотокари и може да бъде снабдена с набор от различни приставки. Разбира се, поради техния размер и дизайн, телескопичният мотокар върви с редица допълнителни разходи и проблеми, но ползите и ефективността лесно ги превръщат в изплащаща се инвестиция.

Това са едни от най-популярните и широко използвани видове мотокари. От кой от тях имате нужда, зависи в най-голяма степен от това за какво ще го използвате. В случай, че вече сте наясно, потърсете мотокар на изгодна цена, като разбира се, не пренебрегвате качеството.

Четете още за: ВИДОВЕ ВИДЕОРЕКОРДЕРИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

Loading

Споделете тази статия с вашите приятели!